Разследват случай с починало новородено във Велико Търново

Разследват случай с починало новородено във Велико Търново | StandartNews.com

Велико Търново. Лекарска комисия и Окръжна прокуратура са започнали разследват смъртта на новородено в търновската болница. Сигналът е бил подаден от родителите на детето, каза директорът на болницата д-р Стефан Филев.

28 годишната родилка е постъпила в АГ отделението на болницата с определен термин за 30 май. Въпреки че е преносвала детето, по лекарска преценка е оставена за наблюдение, докато започне раждането по естествен път.

Внезапно в петък на 13 юни е установено, че тоновете на бебето започват да се губят и е предприето спешно секцио, но за съжаление бебето е починало още в утробата на майката, казва д-р Миролюб Кожухаров, който е шеф на родилното отделение. Това било първо раждане за жената, която е напълно здрава и не е имала проблеми през бременността или някакви съпътстващи заболявания.

Родителите са подали жалба в търновската прокуратура, откъдето предстои проверка за случилото се и има ли виновен за смъртта на бебето. От ръководството на болницата също е разпоредена спешна проверка. С разпореждане на д-р Филев е назначена специална вътрешна комисия която ще проследи работата на екипа приел и наблюдавал родилката. Взети се и писмени обяснения на лекарите, извършили операцията.

Той е разпоредил и смесен екип да изготви патоанатомична експертиза с участието на съдебен лекар, за да се установи обективната истина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай