Разкриха виновника! Защо туби за вода в магазин бяха пълни с ракия

Прокуратурата разследа случая

Разкриха виновника! Защо туби за вода в магазин бяха пълни с ракия | StandartNews.com

Разкрит е виновникът, заради когото преди дни пластмасови туби минерална вода, продавани в магазин в Пловдив, се оказаха пълни с ракия.

"Всичко започна с връщането на туба от въпросната минерална вода от наш клиент, който ни каза, че водата мирише на нещо, което вероятно е ракия", разказа Дафина Дългърова, управител на магазина пред Plovdiv24.bg. "Веднага изтеглихме останалите бутилки от партидата от магазина след този сигнал и проверихме дали това е така. Оказа се истина – в бутилките имаше ракия. От 10 доставени бутилки по 8 литра обаче бяха останали вече само две", допълва тя.

Днес стана ясно, че зад мистериозното "превръщане" на водата в ракия стои шофьор от дистрибуторската фирма, която зарежда магазина. Той е решил да използва празни туби с вода, за да ги напълни с ракия за лична употреба. Тубите не ги взима вкъщи, а ги оставя във фирмата на склада. И оттам по погрешка се озовават супермаркета.Шофьорът е освободен от работа. 

Във връзка с този случай под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив от ОД на МВР -Пловдив се извършва предварителна проверка. Тя е с оглед евентуално извършено престъпление по чл. 234 ал. 1 от Наказателния кодекс - за разпространяване на акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон. Срокът за приключването е едномесечен. Проверка се извършва и от Агенцията по безопасност на храните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай