Разкриха от какво е загинал шампионът в Стара Загора

Говори адвокат Галентин Грозев

Разкриха от какво е загинал шампионът в Стара Загора | StandartNews.com

„Не видях отворен еърбег, а е имало поне три ПТП-та. Второ – не видях да е сложен колан. Това лице, с оглед, че 20 минути преди това се е държало неадекватно, вероятно става въпрос за голяма житейска трагедия. Човекът е изпаднал в състояние, което нито той самият, нито полицаите можели да контролират”, заяви адвокат Галентин Грозев пред Нова телевизия по казуса със смъртта на бившия републикански шампион Пламен Пенев.

Така той потвърди някои от хипотезите, според които бившият борец може да е имал заболяване, което да е причината за смъртта му. Както е известно, Пенев почина в Стара Загора, след като беше задържан от полицията след автомобилно преследване по улиците на града.

„Обществото е много чувствително към пътния травматизъм и пътните хулигани. Към момента на преследването това лице е изпълнявало действията на един пътен хулиган. Натрупаните ПТП-та е засилило интензитета на престъплението, а това е наложило включването на повече полицейски екипи. Самото задържане е съвсем нормално, касае се все пак за бивш шампион по борба. Човекът е трениран да се бори на земя, нормално е няколко души да се опитват да му сложат белезници. Възможно е в това време да се употреби физическа сила. Но след поставянето на белезниците това лице не е удряно или бито”, допълни Грозев.

Бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов, който е адвокат на семейството Пламен Пенев повдигна интересен въпрос по случая. Според него сигналът, подаден от група младежи срещу бившия борец трябва да се огласи, за да се разбере истината около случилото се във фаталната нощ.

"За мен основният въпрос е защо не се огласява сигнала към телефон 112. Ако имаме текста на разговора, който е проведен, може да кажем дали някой се е оплакал, че е заплашван с нож. Само че, от тази тема се бяга", обясни адвокатът на семейството и бивш министър на вътрешните работи Емануил Йорданов в ефира на БНТ.

Адвокатът на семейството обясни, че от видео в социалните мрежи се вижда, че колата на пострадалия прави опит да заобиколи полицейския автомобил и именно той с дясна предна част блъска колата, като това е можело да доведе до обръщането ѝ.

Борислава Пенева, дъщерята на починалия бивш републикански шампион, баща ѝ не е конфликтна личност, склонна към саморазправа.

"Баща ми редовно излиза да си разхожда кучето. Тази бензиностанция е мястото, където той пие кафе, зарежда колата - тя е близо до мястото, където живеем. Той е добър човек и избягва всякакви конфликтни ситуации", каза Пенева пред националната телевизия.

Случаят показва спешната нужда от по-сериозно отношение от страна на парламента към реформата, стратегията и визията в България за МВР. Това заяви Илия Кузманов, зам.-председател на УС на Синдикалната федерация на служителите на МВР.

"Много се надявам този нормативен нихилизъм да не се изпълняват разпореждане на полицията да спре, защото всеки път, когато това се случи оставяме нещата на случайността. При една гонка винаги съществува елемента на случайността, много по-просто е да изпълниш разпореждането, а след това има начини да оспориш действията на полицията. Сигурен съм, че колегите не са целели такъв край. Спирам се само на известните засега факти - имало е сигнал, има възпрепятстване на полицейска проверка, има бягство и опит за физическа травма на колега. В тази ситуация няма нищо нормално", заяви Кузманов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи