Рали звезда каза как бием шута на наглеците на пътя

Димитър Илиев с тежки обвинения за системата

Рали звезда каза как бием шута на наглеците на пътя | StandartNews.com

Ако все още говорим защо трябва да си слагаме коланите, значи още сме твърде далеч от пътната безопасност. Това сподели в сутрешния блок на bTV бившият автомобилен състезател Димитър Илиев, който миналия месец реши да напусне Агенцията по безопасност по пътищата.

Илиев описа картина, в която е бил принуден да се моли на АПИ да реши някои от най-наболелите проблеми по пътищата, включително за неща като измиване на светлоотразителните знаци по мантинелите, премахване на прекомерна растителност, боядисване на пътна маркировка. Всичко това принудило рали шампиона да подаде своята оставка, за да не се принуждава да става част от тази система. 

По отношение на идеята цивилни патрули на полицията да се включват в трафика и да спират от движение опасните шофьори, Илиев обясни, че това е практика, която се налага в цяла Европа.

Тези цивилни екипи могат да извадят от трафика арогантните и наглите – всички тези, които се чувстват безнаказани на пътя, посочи той.

По думите му всеки живее с усещането, че каквото и да направи, ще му се размине, и  липсата на възмездие е нещото, "което най-много ни мъчи".

На въпрос защо се стигна до войната по пътищата у нас, бившият рали пилот отговори, че това се дължи най-вече на последните 32 години безхаберие и корупция в институциите.

Трябват елементарни усилия, трябват качествени ръководители и хора, които искат да работят, а не да крадат, завърши Димитър Илиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай