Радев отказа покана от Ботев Пд. Защо

Причината е натоварената му програма

Радев отказа покана от Ботев Пд. Защо | StandartNews.com

От Президентството на Република България изпратиха писмо до Ботев (Пловдив) по повод отправената покана към президента на Република България Румен Радев да присъства на дербито на Пловдив.

Ето и съдържанието на писмото:

„Уважаеми Господин Зингаревич,От името на президента на Република България г-н Румен Радев, изказвам искрена благодарност за изпратената до него покана да присъства на дербито между отборите на ПФК Ботев Пловдив и ПФК Локомотив Пловдив. Като държавен глава президентът г-н Румен Радев винаги ще подкрепя всяко достойно усилие за нови успехи в областта на спорта и каузата българските деца и младежи да спортуват активно.

Вече 110 години, най-старият футболен клуб в България Ботев (Пловдив) не само развива и отстоява принципите на честната игра, но и утвърждава ценностите на физическото възпитание и спорта. Ентусиазмът, с който възпитаниците на Първа мъжка гимназия и Френския колеж полагат основите на футбола в града под тепетата, бързо дава резултати. Школата на футболния клуб създава легенди, които не само представят България десетилетия наред, но и до днес продължават да са достоен пример за подражание на младите футболни таланти.

Със съжаление трябва да Ви информирам, че натоварената програма на държавния глава възпрепятства неговото участие в най-голямото футболно дерби в страната.

Използвам случая, от името на президента на Република България г-н Румен Радев, да отправя към Вас и стотиците хиляди ревностни "жълто-черни" привърженици най-сърдечни пожелания по случай 110-тата годишнина на Ботев (Пловдив), а на всички спортисти, деятели и ветерани на футболния клуб да пожелая крепко здраве, спортен хъс за нови постижения и още много шампионски титли.

С уважение,

Димитър Стоянов

Главен секретар на Президента на Република България“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай