Неделя,

Радев: Инвестицията към „Три морета“ доказа своята ефективност

От: Мартина Суботинова -
169
Радев: Инвестицията към „Три морета“ доказа своята ефективност
A
A
A

"Инвестиционният фонд към Инициативата "Три морета“ доказа своята ефективност, като реализира първите си инвестиции в ключови сектори за свързаността в региона – енергетика, транспорт и дигитализация. Високата добавена стойност е основен приоритет при избора на проекти, за да се привличат повече инвестиции", заяви държавният глава Румен Радев, който днес проведе среща с председателя на инвестиционния фонд към Инициативата "Три морета" Беата Дашинска-Музичка и представители на Полската банка за развитие.

Срещата се проведе в рамките на българското домакинство на Инициативата "Три морета", като на 8 и 9 юли в Националния дворец на културата президентът Румен Радев ще бъде домакин на Шестата среща на върха на инициативата, в която ще се включат държавни глави и ръководители на делегации от 12-те държави участнички и стратегическите партньори – САЩ, ЕК и Германия. По време на събитието ще се състои и мащабен бизнес форум с над 400 представители на българския и международния бизнес, съобщиха от пресслужбата на президента.

Страните участници в Инициативата "Три морета" споделят общи цели и визия за успех в привличането на инвестиции в нашия регион, подчерта Румен Радев и отбеляза, че активната дейност на Инвестиционния фонд е решаваща стъпка за трансформирането на Инициативата от политически диалог в двигател на реални действия за финансиране на ключови проекти в областта на свързаността.

Дейността на Фонда и на държавите, участващи в Инициативата "Три морета", за привличането на средства от частния бизнес, присъединяването на партньори от трети страни и засилване на диалога с международните финансови институции за реализация на общите цели в областта на свързаността, също бяха във фокуса на разговора.

Българският държавен глава открои значението на прозрачността при функционирането на Инвестиционния фонд, както и на следването на ясни процедури при избирането на проекти, които да получават финансова подкрепа, за да се затвърждава доверието на бизнеса.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com