Събота,

Пускат Околовръстното до 10 септември

От: Редактор -
342
Пускат Околовръстното до 10 септември
A
A
A

Движението в затворения участък на Околовръстния път в София ще бъде възстановено до 10 септември, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Става въпрос за участъка между пътен възел "Горубляне" и пътен възел "Младост", който беше затворен на 14 юни за разрушаване на стария надлез при 40-ти км и изграждането на нов, част от разширяването на над 6 км участък от Околовръстното от пътен възел "Цариградско шосе" до пътен възел "Младост".

Двулентовият път се разширява в две платна с по 3 ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари.

Построено е ново съоръжение над река Кална. В момента се изграждат пътните възли "Горубляне" и "Младост". 

В момента се полагат долните пластове на асфалтовата настилка на южния локал в посока АМ "Тракия".

При строителните дейности в участъка между "Горубляне" и "Младост" транзитно преминаващите автомобили се отклоняват от АМ "Струма", "Тракия" и "Хемус" по Северната скоростна тангента.

 Локалният трафик използва като обходни маршрути бул. "Александър Малинов" и бул. "Цариградско шосе", както и ул. "Самоковско шосе" в кв. "Горубляне" и ул. "Инж. Георги Белов", които свързват кв. "Горубляне" и кв. "Младост".

Софийският околовръстен път ще се осигури връзка между АМ "Струма" и "Тракия".


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички