Пътна полиция с акция за безопасността на децата

Само за 5 месеца от началото на годината при тежки катастрофи са загинали 4 деца

Пътна полиция с акция за безопасността на децата | StandartNews.com

"Пътната полиция" стартира нова акция с фокус върху най-малките. Идеята е децата да се учат да спазват правилата за движение по пътищата, но и да се следи дали възрастните го правят.

"Трябва винаги да се отнасяме към децата именно като към деца, да не разчитаме на това, че те са хора като всички нас, възрастни, че са подредени мислите им системно в главата както при нас възрастните и да очакваме винаги във всички случаи те сами да се пазят. Винаги отговорността е на възрастните хора", призова инсп. Мария Ботева, отдел "Пътна полиция" при ГДНП.

Само за 5 месеца от началото на годината при тежки катастрофи са загинали 4 деца, а близо 300 са ранени - значително повече от миналата година.

"Те най-често получават наранявания или загиват като пътници съответно най-често засяганата възраст това са младежите между 15 и 17 години, а другата рискова възраст е между 10 и 14, както прави впечатление на всички тази възраст от 10 до 17 години е възрастта всъщност, в която родителите дават повече свобода на своите деца", отбеляза инсп. Мария Ботева.

До края на юни най-вече в районите на училищата и на детските градини Пътна полиция ще следи дали родителите превозват децата си правилно, така че да бъде гарантирана тяхната безопасност. И предупреждават, че толерантността към всички нарушители ще бъде нулева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай