Първи поздравления за Нургюл Салимова, от кого

Кои поздравиха Нургюл

Първи поздравления за Нургюл Салимова, от кого | StandartNews.com

Минути след приключилия шахматен финал в Баку, в социалната мрежа Фейсбук се появиха и първите реакции на родни и чуждестранни за заслуженито второ място на Нургю Салимова на Световната купа.

Един от първите поздрави ли я, беше евродепутатът от ДПС Илхан Кючук който заяви: "Нургюл Салимова не завоюва Световната купа по шахмат, но нашето момиче прослави България! Тя е вдъхновение, тя е път в безпътицата, тя е добрата новина в днешните новинарски емисии! Благодарим ти, Нургюл, за всички емоции, които ни даде, ти вдъхна надежда на родината и сънародниците си, че има за какво да се борим, щом имаме деца като теб!".

"Нургюл Салимова стигна до финала на турнира за Световната купа по шахмат. И загуби от достоен противник след оспорвана битка, в която тя спечели още повече симпатии от почитателите на тази игра. Нургюл, с титлата или без нея, за нас в Бургас ти си герой и победител! Гордеем се с теб, поздравяваме те за силната игра и ти пожелаваме също толкова успешно участие в следващия голям турнир - този на претендентките за титлата Световен шампион!", заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

Коментар по повед финалния двубой се появи и на страницата на руското посолство в България: "Руската шахматистка, гросмайстор Александра Горячкина спечели Световната купа по шахмат за жени - състезанието за титлата "шахматна кралица" приключи преди няколко часа в Баку. Достоен съперник на Александра във финалния мач стана българската шахматистка Нургюл Салимова. В изключително упорита и трудна борба тя отстъпи първото място на рускинята и стана вицешампионка на света. Поздравяваме от сърце Нургюл и целия български шахмат с това високо постижение и пожелаваме нови победи!", заявиха от руското посолство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай