Първи коментар на Домусчиеви за Нова тв

Инвестицията ни в „Нова Броудкастинг Груп“ е стратегическа за нашия инвестиционен холдинг

Първи коментар на Домусчиеви за Нова тв | StandartNews.com

Кирил Домусчиев и Георги Домусчиев подписаха сделката за „Нова Броудкастинг Груп“.

Инвестицията ни в „Нова Броудкастинг Груп“ е стратегическа за нашия инвестиционен холдинг. Тя ни дава възможност да навлезем в един перспективен и нов за нас индустриален сегмент. Така изпълнителният директор на медийната компания „Адванс Медиа Груп“ ЕАД Георги Домусчиев коментира официалната информация, че шведската медийна група Modern Times Group (MTG) и „Адванс" са подписали официално договор за продажба на „Нова Броудкастинг Груп“ АД.

„Възнамеряваме да продължим успешното развитие на медията, опирайки се на качеството и доказания професионализъм на хората и мениджърите, работещи в групата на „Нова“. Неслучайно медията е водеща в страната. Възнамеряваме да поддържаме досегашната политика на „Нова Броудкастинг Груп“ за обективна публицистика, лоялност към зрителите и партньорите, както и високо качество на съдържанието и програмите. Надяваме се с нашата финансова подкрепа медията да продължи да се развива ускорено и да предлага все по-добър и интересен продукт на зрителите. Не на последно място, ще окажем значителна подкрепа за утвърждаването на „Нова“ като „българската телевизия“ със запазването и включването в програмите на все повече български сериали, филми и развлекателни програми“, казва Домусчиев.

Днес българската и шведската компании обявиха, че цената по сделката е 185 мпн. евро. Срещу тези пари братя Домусчиеви стават собственици на 100% от „Нова телевизия“ и на мажоритарен дял в интернет медийната група „Нет Инфо“.

Прехвърлянето на собствеността подлежи на регулаторно одобрение от страна на Комисията за защита на конкуренцията, а финализирането на сделката се очаква да е факт през второто тримесечие на 2019 г.

Нова Броудкастинг Груп“ АД притежава най-голямата медийна група в България. В портфолиото на компанията влизат 7 телевизионни канала. Компанията е най-големият участник на онлайн пазара в страната, достигайки до около 75% от хората, използващи интернет в България.

Приходите от продажби на „Нова Броудкастинг Груп“ АД за 2018 г. се оценяват 112.5 млн. евро, а оперативната печалба (EBIT) е достигнала 21.8 млн. евро. В компанията работят 650 души.

 „Адванс Медиа Груп“ ЕАД е дъщерна компания на инвестиционния холдинг „Адванс Пропъртис“ ООД , собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви. „Адванс Пропъртис“ ООД притежава 117 компании в 23 държави от 10 различни индустрии. В портфолиото на холдинга е глобалната фармацевтична компания с дългогодишен опит и традиции в разработката, производството и продажбите на продукти за ветеринарната и хуманната медицина „Хювефарма“. Инвестиционното дружество притежава и българската корабна компания със 126-годишна история „Параходство БМФ“, както и пристанищният оператор „БМФ Порт Бургас“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай