Първи дар от пролетта: Слънчев ден с високи температури

Максималните температури днес ще са между 17 и 22 градуса

Първи дар от пролетта: Слънчев ден с високи температури | StandartNews.com

Времето днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб, след обяд в Дунавската равнина умерен вятър от северозапад. Максималните температури днес ще са между 17 и 22 градуса.

По Черноморието ще е слънчево, със слаб северозападен вятър и максимални температури от 14 до 16 градуса. Температурата на морската вода е 4°-5°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа до умерен северозападен, по билата и временно силен север-североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°, на 2000 метра - около 0°.

В петък от североизток на югозапад ще има временни, но значителни увеличения на облачността и на места в източната половина от страната ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е от север, ще се усили и за кратко ще нахлуе по-студен въздух. Дневните температури ще са в по-широки граници - от 9°-10° в Североизточна България до 15-18 градуса в западните райони от страната и Горнотракийската низина. През нощта срещу събота вятърът чувствително ще отслабне, а в западната половина от страната и ще стихне. Облачността ще намалее и през почивните дни отново в цялата страна ще е предимно слънчево, а в неделя максималните температури отново ще се повишат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай