Сряда,

Проверяват язовирите заради силните валежи

От: Редактори -
Проверяват язовирите заради силните валежи
A
A
A

Министърът на икономиката Емил Караниколов е разпоредил с писмо до областните управители, до кметовете на общините, до дружествата "Напоителни системи" и "Земинвест" да се предприемат всички необходими превантивни мерки за безопасна техническа експлоатация на язовирите, недопускане на аварии и намаляване риска от наводнения. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на икономиката.

При възникнали аварийни ситуации собствениците на язовирни стени и съоръженията към тях е необходимо веднага да уведомят Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, кмета на общината, дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението",

При аварийни ситуации ще се активизира кризисният щаб на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и ще се предприемат съвместни действия с всички отговорни институции, с което ще се гарантира защитата на живота и здравето на населението и ще се избегне потенциалната опасност от наводнения.

Мерките са заради метеорологичната прогноза за очаквани по-големи количества валежи в следващите дни и по-голям приток на водни маси в язовирите, както и за повишаване на нивата на някои реки в резултат на евентуално изпускане на води от язовирите.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички