Проверяват всички къщи за гости, финансирани от ЕС

Чоплят финансирането от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони

Проверяват всички къщи за гости, финансирани от ЕС | StandartNews.com

Главният прокурор Сотир Цацаров възложи на ГД "Национална полиция" извършване на проверка за ползването им по предназначение на всички къщи за гости на територията на страната, финансирани от Европейския земеделски фонд. Проверка е възложена и за придобитите с финансова помощ от ЕС автомобили, съобщиха от прокуратурата.

Върховна касационна прокуратура извърши проверка на изнесените в медиите твърдения за извършени от заместник министър на икономиката Александър Манолев злоупотреби със средства, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз и сезира КПКОНПИ за извършаване на проверка и преценка за конфликт на интереси за Александър Манолев.

Окръжна прокуратура- Благоевград образува и досъдебно производство за извършено престъпление по чл.248а ал.3 от НК, касаещо представени неверни сведения по проект по мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности“ по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/ 2007 – 2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай