Неделя,

Протестиращи майки се карат в ефир

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

Протестиращите майки на деца с увреждания се скараха в ефира на бТВ, изумявайки и водещата Мария Цънцарова.

Вера Иванова от инициативата "Системата ни убива" и Владислава Цолова, председател на сдружение "Аутизъм днес" влязоха в остър спор кой как и на кои деца е помогнал, както и кой взема пари от държавата.

Двете майки си размениха обвинения за присвояване на каузи и получаване на пари.

Иванова обвини Цолова в това, че е доставчик на социални услуги и че е финансирана от социалното министерство, като помага само на определени деца, докато „Системата ни убива“, е успяла да помогне на 800 000 хора с увреждания, по думите й. От своя страна Цолова попита пък: кой е дал буса на майките да стигнат до Орлов мост. Според нея трябва да се защитят хубавите политики на правителството и ако то спре, и те ще спрат.

 

"Подкрепяме около 100 деца ежеседмично, с подкрепата на всички нива, всяко спиране на работа, затваряне на парламента, добрите политики означава да спрат. Казвам, че линията, добрата линия, започната от много хора, трябва да продължи“, коментира  Владислава Цолова, председател на сдружение "Аутизъм днес".

"Цяла България знае колко е лошо да си доставчик на социална услуга. Много е лесно да си направим дневен център и да получаваме пари за нашите деца и 5 за приятелки, те да са обгрижвани и да си седим вкъщи, да сме супер майки.  За 800 000 хиляди хора с увреждания се борим, няма да минем на делегиран бюджет, за да ни плащат да мълчим. Увеличи се финансовата подкрепа за 800 000 хора с увреждания благодарение на нашите протести“, каза Вера Иванова от инициативата "Системата ни убива". Не получаваме субсидии и делегирани бюджети, получаваме пари, защото работим по програми, отговори Цолова. И нападна Цолова: Вие само стоите по улиците.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички