Протести и сблъсъци у нас. Какво направиха русофилите

полицията извеждаше провокаторите в София и Пловдив

Протести и сблъсъци у нас. Какво направиха русофилите | StandartNews.com

Втори ден на протести пред руското посолство в София, в Пловдив също се събраха демонстранти заради събитията в Украйна. В Стария град се стигна и до сблъсъци между поддръжници на Украйна и фенове на руския президент Владимир Путин.

На протестната акция пред посолството на Москва в София срещу военните действия в Украйна имаше освен украински граждани, живеещи в страната ни, и много българи, солидарни с тях.

"Имам семейство в Украйна - майка, баща, дъщеря. Те не бягат. Крият се в мазето, в метрото. Много е тежко", сподели една от протестиращите. 

Пред Централна поща в Пловдив пък се събра почти цялата украинска диаспора в града и техни близки българи.

"Не сме съгласни с това, което се случва в Украйна - хората умират", каза Мариана Имреорова и благодари за подкрепата на всички българи.

bTV съобщи за сблъсъци на протеста между украински граждани, осъждащи войната и такива, които подкрепят Путин. Към мирно протестиращите дойде малобройна група, която издигна плакати в защита на руския президент. Размениха си словесни реплики, стигна се и до блъскане, полицията се намеси и отведе провокаторите.

В знак на съпричастност към украинските граждани стената на Античния театър бе осветена в цветовете на националния флаг на Украйна - синьо и жълто.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай