Протестът на ЦСКА блокира Орлов мост

Червени фенове потрошиха БФС

Протестът на ЦСКА блокира Орлов мост | StandartNews.com

София. Над 500 души се събраха по обяд на езерото Ариана. Шествието излезе на платното и блокира кръстовището на Орлов мост. Скандираха срещу "Титан" и срещу БФС. Полицията пристигна веднага и не позволи проблеми за движението. Червеният митинг освободи кръстовището и се насочи към сградата на БФС на ул. Иван Асен II, където феновете се развихриха.

Ядра от агитката на ЦСКА изпотрошиха сградата на БФС около 12.00 ч. Някои от тях нахлуха с факли и димки и около 5 мин. трошиха, преди да се появи полиция, която отцепи района.

Агресори хвърляха павета и предвидливо избягаха по околните улички. Няколко от агитката влязоха със запалени факли в сградата. В същото време доста хора от митинга, които са по-миролюбиво настроени, се обявиха твърдо срещу вандалщините.

За момента няма пострадали и арестувани, но ул. Иван Асен II беше блокирана. Пристигна жандармерия, тежковъоръжена за борба с безредици. Агитката на ЦСКА се върна от ул. Иван Асен II и отново блокира Орлов мост. Скандираха срещу Христо Стоичков и "Титан".

"Стандарт" забеляза, че спешни отряди от тежковъоръжени полицаи бяха паркирали от другата страна на Орлов мост, но изчакваха и не предприемаха действия. 

Свидетели на атаките срещу БФС отбелязаха, че вътре на приземния етаж са проникнали предимно хлапета на по 15-16 години, които не дори не са крили лицата си.

За късмет пък тротоарът пред сградата беше осеян с павета и плочки, тъй като цялата улица е в ремонт. Така на хулиганите не им беше трудно да се сдобият с камъни за атаката. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай