Променлива облачност, сняг в планините за 3 март

Максималните температури ще бъдат предимно между 5° и 10°, в София около 5°

Променлива облачност, сняг в планините за 3 март | StandartNews.com

Ден с променлива облачност, в планините - значителна и на места там, главно в часовете до обяд ще има слаби валежи от сняг. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина - временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат предимно между 5° и 10°, в София около 5°.

По Черноморието облачността ще е по-често значителна. Само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, по северното крайбрежие - умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 5° и 8°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще преобладава облачно време с превалявания от сняг, на повече места в Стара планина. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°.

До края на седмицата времето ще остане студено за началото на март. Облачността ще бъде предимно значителна и в петък главно в планинските райони в Южна България, а в събота и неделя на повече места в югозападната половина от страната, ще превалява сняг, повече като количество в неделя в Рило-Родопската област. В началото на следващата седмица ще преобладава облачно време, с повишена вероятност за превалявания, предимно от сняг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай