Прокуратурата се задейства. Извънреден ход срещу садиста от Ст. Загора

Започва специално разследване

Прокуратурата се задейства. Извънреден ход срещу садиста от Ст. Загора | StandartNews.com

Прокуратурата се задейства. И подгони 26-годишния садист от Стара Загора, който наряза на 400 места по главата и тялото 18-годишно момиче. Освен това го преби, счупи носа му и му обръсна косата. България избухна в гняв, след като съдийка пусна извършителя на свобода, защото съдебномедицинската експертиза постанови, че извършеното е лека телесна повреда.

ВИЖ ОЩЕ: България онемя! Ето какво съдът нарича лека телесна повреда СНИМКИ 18+

Районна прокуратура-Стара Загора ускорява разследването по досъдебно производство за пострадало 18-годишно момиче, по което като обвиняем е привлечен Г.Г., съобщи обвинението.

ВИЖ ОЩЕ: Страшни подробности за садиста с макетното ножче. Държавата се вдигна

По разпореждане на административния ръководител на Районна прокуратура – Стара Загора, от днес 29 юли 2023 г.,  е създаден екип от наблюдаващи прокурори, които да работят по досъдебното производство, водено спрямо Г.Г., на 26 г.

ВИЖ ОЩЕ: Министър в шок от зверството с макетно ножче. Иска справедливост

На 28 юни 2023 г. Г.Г. е бил привлечен като обвиняем за  престъпление по чл.129, ал.1 вр. ал.2 от Наказателния кодекс - за това, че на 26.06.2023 г. в гр. Стара Загора е причинил средна телесна повреда на 18-годишната Д.М.

Констатирано е, че се касае за случай, който разкрива фактическа и правна сложност и висока  степен на обществена опасност на деянието. С оглед на това е създаден екип от наблюдаващи прокурори от Районна прокуратура – Стара Загора, които да предприемат действия по ускоряване на разследването.

Дадени са указания за разпит на допълнителни свидетели и за изготвяне на комплексна съдебномедицинска експертиза с участие на три вещи лица – лекари от различни области на медицината, които ще освидетелстват допълнително пострадалата и ще изготвят заключението си в най-кратък  срок.

След изготвяне на допълнително назначената съдебномедицинска експертиза екипът от наблюдаващи прокурор ще прецени адекватната мярка за неотклонение спрямо извършителя с оглед обществената опасност на деянието. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай