Неделя,

Кметът на Перник на среща с Цацаров и Гешев

142
Кметът на Перник на среща с Цацаров и Гешев
A
A
A

В Окръжна прокуратура – Перник вече е образувано досъдебно производство с предмет на разследване „длъжностни престъпления“. Това съобщиха от прокуратурата, след като главният прокурор Сотир Цацаров и неговият заместник Иван Гешев се срещнаха с кмета на Перник Станислав Владимиров. Поводът на срещата е подаденият от кмета сигнал за експлоатацията и режима на ползване на язовир Студена.

Кметът е информиран за предприетите от Прокуратурата действия, както след подадения от него сигнал, така и служебно.

Срещата е била по повод сигнала на кмета, образуваната служебно проверка в РП-Перник относно допуснати закононарушения, в резултат на които е въведен режим на ограничено водоползване в гр. Перник и близките населени места, постъпилото в РП-Перник отворено писмо от граждани във връзка с въведения режим за водоподаване.

Цацаров и Гешев информирали Станислав Владимиров за предприетите от ПРБ действия. Възложена е проверка на МРРБ и МОСВ по отношение на язовир Студена – собственост, ползватели, сключени договори за възлагане на управлението на язовира, издадени разрешителни за водовземане, режим на източване на язовира и др. 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички