Проговори родственик на Левски. Кой е Михаил Ангелов?

Той смята, че можем да се справим с трудностите, но ни е нужна вяра

Проговори родственик на Левски. Кой е Михаил Ангелов? | StandartNews.com

Родственик на Апостола на свободата Васил Левски проговори в деня, когато отбелязваме 150-тата годишнина от трагичната гибел на най-верния син на България.

Михаил Ангелов  казва, че е „три пъти пра-племенник“ на Левски. Той сподели пред Нова тв, че когато е на паметника на Апостола винаги много се вълнува, не само защото във вените му тече неговата кръв, но и като българин.

Михаил заяви, че носи чувството на отговорност. По негови думи днешното време е особено, всеки се бори с трудностите, но въпреки това е хубаво да си спомняме за личности като Левски, защото те са живели в още по-трудни времена.

Михаил смята, че можем да се справим с трудностите, но ни е нужна вяра. Той казва, че хората трябва да си помагат всеки ден, да не гонят личния си интерес, за сметка на другите. Наследникът на Апостола е на мнение, че не трябва да се обръща гръб на делото на Левски, че трябва да сме достойни, честни пред лика му. Ангелов напомня за любознателността на Левски, неговата непримиримост към неправдата.

Михаил Ангелов е преподавател в стопанския факултет на СУ „Климент Охридски“. Той споделя, че е имал възможността да замине за чужбина, но е избрал да остане в България. Преподавателят призовава да помним какво са направили българите като Левски за нас и да живеем достойно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай