Петък,

Проговори Елеонора. Какво пожела на убиеца на мъжа си

От: Редактор -
695
Проговори Елеонора. Какво пожела на убиеца на мъжа си
A
A
A

„Няма да останем в Антон. Ще се преместим в София“. Това заяви съпругата на убития пастир Иван Доганов – Елеонора, в „Тази събота“.

„Близките са до мен, помагат ми“, сподели жената, която се надява с подкрепата на баща си да започне нов живот в столицата.Жестокото убийство на нейния съпруг в софийското село Антон провокира МВР да започне проверки в цялата страна за местни феодали, които тормозят хората. Престъплението излезе от жанра на криминалната хроника и за сетен път повдигна въпроса има ли населени места в България, които се притежават от местните олигарси и които се превръщат в "черни дупки" на принципите за закон и ред.

Убитият Иван Доганов е работел за големия местен арендатор Дончо Петров. Полицията го задържа, а ден по-късно арестува и брат му Красимир Петров.

Елеонора отново посочи, че мъжът ѝ е работил почти две години за Дончо Петров и не са имали никакви конфликти за заплащане или друго.

Що се отнася до твърденията, че съпругът ѝ е крал животни от своя работодател и това е станало причина за неговото убийство, Елеонора заяви, че „ако беше крал толкова животни, нямаше да се обади, за да иска да 50 лева, за да изкара седмицата“.

Елеонора отрече мъжът ѝ да е имал проблеми с някого в селото или да е "изнасилил някого", както твърдят някои жители на Антон.

По думите ѝ съпругът ѝ "изкарваше си парите, не е бил голям скандалджия, винаги гледаше на всеки да помогне".

"Очаквам да има справедливост и да си поемат наказанието. Доживотна присъда, за да почувства по-голяма болка от моя мъж", каза Елеонора.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички