Проф. Рачев призна вина на синоптиците, прогнозата му

В София в петък се очаква през целия ден и през нощта да има гръмотевични бури

Проф. Рачев призна вина на синоптиците, прогнозата му | StandartNews.com

Мрачното и студено време с валежи и гръмотевици ще продължи до понеделник, най-много до вторник сутрин. След това ще си продължи септемврийското време, прогнозира пред бТВ климатологът проф. Георги Рачев.

Ако бяхме в Унгария, имаше голяма опасност да ни уволнят, защото от 3-4 дни обещаваме валежи, особено в София, но едва днес навън започна да прикапва мъчително, пошегува се ученият. В Унгария шефът на синоптиците трябваше да подаде оставка заради сгрешена прогноза за времето, което отложи пищна заря по Дунава в Будапеща за националния празник на страната.

За нашето Черноморие проф. Рачев прогнозира много валежи и интензивни бури. Може и да се разминат нещата, но от нос Емине до Дуранкулак има вероятност за обилни валежи. Този път няма да е толкова фрагментарен валежът, а на много по-голяма територия.

В София в петък се очаква през целия ден и през нощта да има гръмотевични бури, очакват се 10-20 литра на кв. м валежи. От вторник - 25-27 градуса, а следващата събота и неделя - 27-28 градуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай