Проф. Андрей Пантев: Политици, научете повече от 300 думи

В чужбина трябва да се знае, че у нас има мъже които казват "да", но и "не"

Проф. Андрей Пантев: Политици, научете повече от 300 думи | StandartNews.com

* В чужбина трябва да се знае, че у нас има мъже които казват "да", но и "не"

"Политици, научете повече от 300 думи, оставете този папагалски език. Вслушайте се в писмото и словото на нашите пра-прадеди. Бъдете изискани не само в облеклото". Този призив към държавните ни мъже направи проф. Андрей Пантев в ексклузивно интервю пред главния редактор на "Стандарт" Славка Бозукова в навечерието на националния празник на България Трети март.

Известният историк, който е член-академик на Световната академия "Платон", припомни, че често пъти да загубиш едно съревнование има по-голяма чест, отколкото се киприш с показна победа. 

"България трябва да стане себеуважаваща се страна, за която се знае, че в София се решава повече, отколкото на друго място. Че там има мъже, които казват "да", но и "не", категоричен е професорът. Според него засега такова усещане няма, има едно натегачество. "България има народ, който не се утешава с миналото, а гледа в бъдещето", казва още ученият.

*  Героите на 3 март са безименни

* Бранд България е дивният български език

* Войнствената посредственост е по-страшна от лавинообразната омраза

* Обединява ни любовта към родителите, към тревичката на родния дом

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЕПИЗОД 11 ОТ ПОДКАСТА НА "СТАНДАРТ" УТРЕ

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 месец

Отcлaбвaнeтo бeз диeтa и глaдyване не е мeчтa тoва е pеалнocт. Найпpoдaвaният пpoдyкт за отcлабвaне в cвeта! Пoмoгна на мeн и cъпpyга ми и ще пoмогне на вaс, peзyлтaтът е видим слeд някoлкo дни. Cъвeтвaм всички с надноpмeнo тeглo да пpoбвaт---- http://gg.gg/ketoexpo

Откажи