Президентът аплодира Ансамбъл „Пирин" в НДК

Президентът аплодира Ансамбъл „Пирин" в НДК | StandartNews.com

София. Президентът на България Росен Плевнелиев и кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бяха сред зрителите на грандиозния концерт-спектакъл на Ансамбъл „Пирин" в НДК.

Певците, танцьорите и музикантите взривиха препълнената зала в столицата. „Аз съм Пирин, мила ми земьо" бе специално създаден по случай 80-тата годишнина от рождението на проф. Кирил Стефанов. Той е един от най-известните и популярни композитори и творци в сферата на народно-изпълнителския жанр в България и света, но си отиде от този свят през 2005 г., след като приживе създаде и претвори над 750 произведения на фолклорна основа. Под неговото ръководство ансамбълът е участвал в над 6000 концертни изяви в повече от 55 страни по всички континенти на света пред публика, надвишаваща 6 500 000 зрители и слушатели.

Участие в спектакъла "Аз съм Пирин, мила ми земьо" във вторник вечерта взеха и гост-изпълнителите от катедра „Хореография" към Югозападен университет „Неофит Рилски" и Детско-юношеският фолклорен ансамбъл „Пиринска Китка" от Благоевград, Академичният народен хор при АМТИИ от Пловдив и Националното училище за фолклорно изкуство от София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай