През уикенда заредете карта за 365 дни в ретро трамвая

Издават безплатен документ за пътуване на най-малките

През уикенда заредете карта за 365 дни в ретро трамвая | StandartNews.com

Центърът за градска мобилност пуска тази събота и неделя от 11.00 до 13.00 часа ретро трамвай по маршрут от колелото на Съдебната палата до пл. „Йорданка Николова“.

В него служители на дружеството, ще дават информация  как бързо и лесно може да се издаде годишна абонаментна карта от каса или през онлайн платформата на ЦГМ, а който желае, може да зареди на място своята карта. 

Едногодишната персонализирана абонаментна карта е един от най-търсените превозни документи за пътуване. С нея пътуването излиза по 1 лев на ден /общо 365 лева/ за всички линии на наземния транспорт и метрото, независимо от броя на пътуванията.  Тя дава още възможности:  безплатно използване на буферните паркинги, както и 50 на сто намаление за спектакли на Младежкия театър.

Само за един месец от началото на тази година почти 7000 души избраха да заредят годишна абонамента карта.

Пътниците могат да изберат дали да платят годишната картата и на две вноски, или еднократно.  Абонаментните карти мога да се заредят или да се купят нови както директно от каса на ЦГМ, така и през онлайн платформата на дружеството   https://webportal.sofiatraffic.bg/.

В ретро трамвая ще има и специална възможност за най-малките, които ще получат безплатни карти за пътуване в цялата градска мрежа. Условието е да са до 7 години, а родителите им да представят копие от удостоверението или акта за раждане, за да се попълнят данни. Децата пътуват в обществения градски транспорт в страната с издадена карта за безплатно пътуване по образец на транспортното министерство. Картите, които са поименни и без снимка, са и застраховка, в случай на транспортно произшествие.  Те са със срок на валидност една година от датата на тяхното издаване или до навършване на 7-годишната възраст на детето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай