Премиерът: Нека да съм лошият вестоносец

Докторът трябва да предписва това, което трябва

Премиерът: Нека да съм лошият вестоносец | StandartNews.com

Приел съм ролята на лош вестоносец. Докторът трябва да предписва това, което трябва, а не което пациентът иска да слуша. Това обяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет след проведената Европейска среща.

Първата ми задача е да запазя народа жив и здрав, обясни Борисов и посочи съседни страни, които са с много по-лоши показатели от нашите по заболеваемост за коронавируса. Не го казвам със злорадство, а защото всеки ден ме натискат. "Брюксел се поучи от нас, от нашите навременни мерки."

"Искаме да вдъхнем оптимизъм, искаме да вдъхнем в хората увереност, че този кошмар ще свърши и един ден това ще е един лош спомен.

Медицински това по никакъв начин не се подкрепя от никой, точно обратното считаме и считат в Европа и много от колегите, когато не са пред камерите да обявяват светлото бъдеще, че много скоро ще се случи, техните медицински екипи им казват, че сме в началото", каза още премиерът.

Към момента 7,5% от БВП на ЕС е заминал. Големият спор е между кредити и грантове, между богатите и бедните страни, обясни Борисов, но по думите му може да се намери среден вариант, който да удовлетвори всички страни.

Борисов е категоричен, че в момента не се интересува от състоянието на големия бизнес като авиокомпании и други големи корпорации. "По мила да ми е авиокомпанията или 1000/2000 или 5000 българи да умрат", реторично попита Борисов. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай