Прекрасен майски ден, но до дни времето се променя рязко

Максималните температури днес ще бъдат между 18° и 23°, в София - около 20°

Прекрасен майски ден, но до дни времето се променя рязко | StandartNews.com

Преди обяд днес в по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. След обяд на много места ще се развива купеста облачност, но само в отделни райони, главно в Южна България, ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°, в София - около 20°.

В планините облачността ще бъде разкъсана, около и след обяд - купеста. На отделни места ще превали дъжд, над 2300 метра дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 5°.

По Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна над южното крайбрежие и там ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са 15°-19°. Температурата на морската вода е 13°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

През следващите дни вятърът ще е от източната четвърт, в повечето райони по-често умерен. В неделя и понеделник температурите ще останат без съществена промяна - в Западна и Централна България дневните ще достигат 23°-24°, в Източна ще остават по-ниски. Сутрин ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с купеста облачност, втория ден над западните райони и купесто-дъждовна. В неделя само на отделни места е възможно да превали краткотрайно, в понеделник на много места в Западна България ще превали и прегърми. Във вторник ще проникне сравнително студен въздух и дневните температури ще се понижат, повече в североизточната половина от страната. Ще бъде предимно облачно, на много места с превалявания. И в сряда ще се задържи сравнително хладно, по-често облачно, валежите ще намалеят. В четвъртък ще има повече и по-продължителни разкъсвания и намаления на облачността. Вероятността за валежи намалява. Ще започне затопляне, което ще продължи и в петък, но отново ще има повече облачност и условия за валежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай