Сряда,

Предлагат Новак Джокович за лидер на партия "Възраждане"

От: Рачо Рачев, сн. АФП -
219
Предлагат Новак Джокович за лидер на партия "Възраждане"
A
A
A

Новак Джокович трябва да стане почетен председател на българската партия "Възраждане", пошегува се пред бТВ анестезиологът и бивш служебен министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков. Това е прекрасна идея, човекът е много влиятелен и пасва на тези хора, които злостно спекулират със страховете на хората, каза Ненков.

„Оказва, че се обществото търси емпатия в здравните специалисти на първа линия, а не им демонстрира такава. Какво значи аз съм против всички мерки? Против кои мерки? Най-вълнуващото в разговорите с тези хора е, че те не искат зелен сертификат, ваксина, социална дистанция, детето им да се изплюе, защото това е безкрайно травмиращо - независимо, че децата го правят често един срещу друг, без никакъв повод. Това е много плашещо“, заяви председателят на Българското научно дружество по фармация проф. Георги Момеков.

Според д-р Ненков у нас мерките въобще не се спазват дори и в мекия им вариант, в който са разписани у нас. „Второ, вирусът твърдо лесно се предава. Трето, неваксинираните хора са по податливи на вируса. Непрекъснато чувам как в Германия, която е 80% ваксинирана, колко много хора се разболели днес. Да, те са се разболели, но не са влезли в болница. А тези, които са влезли в болница не са стигнали до интензивното отделение. Ето това е идеята на ваксината“, добави още той.

По думите му още в самото начало посланието за това какво прави ковид ваксината е било сбъркано. „6,9% от починалите с COVID-19 за последните 14 дни в страната са били ваксинирани, 93% са неваксинирани. Не разбирам какво повече има да се обсъжда повече по въпроса за ваксините, като в България доказан случай за директна увреда от този вид ваксини нямаме“, заяви д-р Ненков.

Според проф. Момеков има „много хора, които все още са лишени от достъп до истината, защото не знаят как да направят литературна справка и получават наготово смляната информация, която социалните мрежи са предоставили на същество, което няма човек да мисли“.

А според д-р Ненков зеленият сертификат трябва да бъде затегнат, за да има смисъл. "В критични времена няма решения на властта, от които да са доволни всички“, добави той.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички