Празнуваме годишнина от рождението на най-великия българин

Родното място на Васил Левски - гр. Карлово - е център на тържествата

Празнуваме годишнина от рождението на най-великия българин | StandartNews.com

Родното място на Васил Левски - гр. Карлово - е център на тържествата по отбелязването на 186 години от рождението на българския Апостол на свободата, което е днес.

С тържествена света литургия в храма „Свети Никола“ в Карлово от 9.30 ч. ще започне отбелязването на годишнината и празника на града. Цветя и венци ще бъдат поднесени на гроба на майката на Левски – Гина Кунчева.

В 10.15 ч. на площад „Васил Левски“ ще бъде посрещнат националният туристически поход „По стъпките на Апостола“, ще бъдат издигнати знамената на Република България и на Карлово и ще бъде отслужен молебен за благоденствието на града и жителите му. В 11.00 ч. в зала „Васил Караиванов“ ще се състои среща на участниците в инициативата „150 урока за Васил Левски“. Половин час по-късно в къща музей „Васил Левски“ ще бъдат връчени наградите на фондация „Васил Левски“ и комитет „Васил Левски“.

Програмата продължава в 20.20 ч. с изнасяне на знамето на Карловския революционен комитет от музея и шествие. В 21.00 ч. на площад „Васил Левски“ ще се състои тържествен митинг – заря.

Очаква се в програмата да участва държавният глава Румен Радев. Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ще приеме почетния строй на представителни части на Българската армия. Румен Радев ще произнесе слово и ще отдаде почит пред паметника на Апостола на свободата.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Защо наричали Левски Джингиби?

А ако искате да научите още любопитни факти за Живота на Апостола - купете си книгата на „Стандарт”, която пали сърцата.

Легендите за Левски

Търсете в редакцията на медия "Стандарт"

ЗА ЗАЯВКИ: +359 885 13 85 29 -  КНИГАТА МОЖЕ ДА СЕ КУПИ ТУК

Книгата се издава с подкрепата на ИНВЕСТБАНК

През 2023 г. отбелязваме 186 години от рождението на Апостола на свободата. „Стандарт“ събра и издава за първи път 30 легенди за Левски. В уникалната книга по най-увлекателен начин се разказват малко познати факти за живота на Апостола на свободата, от различни гледни точки се представят емблематични моменти от живота и делото на Васил Левски.

Това е нашият собствен издателски принос в отдаването на почит и преклонение към личността на Апостола и обединителната сила, която той носи и днес на България.

Не пропускайте!

Кой е предателят

Мистерията с дяконското кръстче

Любимата песен на Апостола

От какво е боледувал

Тайните годежи

Случайно ли е заловен

Светец или политик

Проклятието на паметника

Кога е сгрешена датата на обесването

Защо е написал Народe????

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай