Събота,

Правят спешна проверка на пътните знаци и маркировката

От: редактори -
483
Правят спешна проверка на пътните знаци и маркировката
A
A
A

Върховната административна прокуратура (ВАП) е образувала преписка във връзка с тежкия пътен инцидент на АМ „Струма“, при който загинаха граждани на Северна Македония. По разпореждане на главния прокурор ВАП ангажира Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП) да извършат спешна проверка на знаците, маркировката и пътните принадлежности на автомагистралите, скоростните и републиканските пътища от първи клас в страната, съобщават от ВАП.

За целите на проверката ВАП иска незабавно да бъде предоставена информация относно оторизирани и овластени български и международни експерти, както и пълни данни за неправителствени организации с дейност в областта на безопасността на движението.

Резултатите от проверката ще се обобщят в доклад, който трябва да съдържа направените констатации, има ли неспазване на приложимите правила, предприетите конкретни мерки и действия за отстраняване на закононарушенията и на последиците от тях, както и информация за санкциониране на виновните лица, вкючително наложените административни актове.

В случай че по време на проверката бъдат установени данни за престъпления от общ характер, те трябва да бъдат изпратени на компетентните прокуратури и структури на МВР, за което да се информира и ВАП.

 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com