Познайте болестите си по лицето

Познайте болестите си по лицето | StandartNews.com

Бръчките не са само козметичен проблем

Да остаряваш като катедрала, какво по-хубаво от това? Остаряването е естествен процес в живота, а бръчките са всъщност знак за преживяното. Има и такива, които се свързани с особеностите на характера. Но съществуват и съвсем други бръчки, които сигнализират за здравословни проблеми. Както се казва, ако очите са огледало на душата, то лицето е огледало на вътрешните органи на човека. Въпреки че бръчките са показателни за състоянието на здравето ви, при дори малкото съмнение за проблем, отидете на лекар.

Хоризонтални линии на челото

Неслучайно ги наричат още "линии на тревогата", те са сигурен знак, че задържате твърде много стреса в себе си. Хоризонталните бръчки по челото над веждите са признак за склонност към мигрена. Задължително отделяйте малко повече време всеки ден за отмора и почивка. Наличието на много напречни бръчки на челото (чело като хармоника), с навика да повдига като че ли учудено веждите си е признак за склонност към алкохолизъм.

Линия на дясната вежда

Възможно е вътрешните ви органи да са слаби. Линията на дясната вежда е свързана най-вече с черния дроб. Наблягайте повече на пълнозърнестите храни, плодовете и зеленчуците.

Линия на лявата вежда

Ако се е появила, вероятно имате проблем с далака. За подобряване на здравето му, яжте повече естествено сладки храни.

"Горчива" резка между веждите

Дълбоката вертикална бръчка между веждите е сигнал за недостиг на кислород. Вертикалната гънка между веждите отдясно показва увреден черен дроб и жлъчка, а ако тя е вляво – това е първи признак за проблем с далака. Вертикалната бръчка по средата на челото свидетелства за проблеми със стомаха.

Мостче на носа

Тази линия може да означава, че сте податливи на сезонни, а и не само, алергии. Свързана е също така с либидото, така че може да означава, че желанието ви за секс е по-понижено от обикновено. Кръстообразните бръчки между веждите са знак за заболяване на гръбнака.

Бръчки в ъглите на очите

Свидетелстват за весел живот. Те обаче могат да означават, че имаш лошо зрение и може да са причинени от прекомерно присвиване на очите.

Кръгове и торбички под очите

Може и да не сте се наспивали от известно време. Сенките и торбичките може да са причинени и от нарушения във функционирането на бъбреците. Торбичките под очите показват проблеми със сърцето. Наспете се много добре, пийте повече течности и наблягайте на плодове и зеленчуци в менюто си. Бръчките под очите с формата на полумесец свидетелстват за проблеми с пикочния мехур.

Чувствителна кожа по бузите

Може да е признак за храносмилателни проблеми. В този случай трябва просто да преосмислите диетата си, за да сте сигурни, че тялото ви получава всички необходими витамини и хранителни вещества.

"Усмихнати" линии отстрани на устата

В най-добрия случай те показват, че често се смеете. Дълбоките симетрични бръчки от двете страни на носа свидетелстват за дисфункция на стомашно-чревния тракт. Могат обаче да се опитват да ви покажат, че имате слаб панкреас, което можете да поправите като хапвате повече сини боровинки, череши, грозде, чесън и спанак. Ако гънката продължава от носа до брадичката, вероятно става дума за проблеми с храносмилането – гастрит с повишена киселинност, язва на стомаха или дванадесетопръстника, колит.

"Браздички" над устата

Цигарите са виновни за тях. Вертикалните бръчки над горната устна говорят за гинекологични заболявания. Ако областта около устата е покрита с "браздички", това е знак и за наличие на спазми в дебелото черво. В случая помага и диета, богата на кореноплодни зеленчуци, като ряпата и морковите.

По скулите

Множеството бръчки по скулите свидетелстват за намалена функция на стомаха и задстомашната жлеза.

На брадичката

Напречната бръчка на брадичката е признак за явления на застой в черния дроб или малкия таз.
Ако обаче често тя ви изтръпва, идете на кардиолог, защото са възможни проблеми със сърцето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай