Понеделник,

Посякоха Волгин. Къде сгази лука?

От: СТАНДАРТ -
10970
Посякоха Волгин. Къде сгази лука?
A
A
A

Водещият на предаването "Политически некоректно" по БНР Петър Волгин е наказан. Това съобщиха днес от националното радио.

Програмният съвет на БНР установи нарушения в предаването "Политически некоректно" на Петър Волгин. На водещия е наложено наказание, съобщиха от медията.

Програмният съвет на БНР е разгледал изданието на предаването "Политически НЕкоректно" с водещ Петър Волгин, излъчено на 10 април в ефира на програма "Хоризонт". Единодушно е решено, че с действията си Волгин е нарушил правилника за редакционната дейност на БНР и етичния кодекс на служителите на БНР. В резултат на това, на Петър Волгин е наложено дисциплинарно наказание съгласно трудовото законодателство, съобщават от Националното радио.

"Ръководството на БНР категорично се разграничава от всеки опит за провокиране на насилие и неговото оправдаване или одобрение, както и от всеки опит за дезинформация и разпространяване на фалшиви новини", се казва още в позиция на радиото.

"Категорично заявяваме, че всяко нарушаване на закона, професионалните стандарти и етичните норми в програмите и платформите на обществената медия ще бъде санкционирано. Същевременно, няма да бъде допуснато вмешателство в работата на журналистите в общественото радио, в това число, сваляне от ефир на водещи под външно давление. Подобни решения ще се вземат само след задълбочен анализ и професионален диалог", коментират от БНР.

Протоколът от заседанието на Програмния съвет на БНР може да прочетете ТУК


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички