Последни новини за малкия Сашко

Нека хората, които искат да съобщят някаква информация, да се обадят на телефон 112, посъветваха от полицията

Последни новини за малкия Сашко | StandartNews.com

Все още няма данни за 12-годишния Александър, чието търсене в Перник и околностите продължават вече  три денонощия. Това заявиха на брифинг от полицията. 

Оттам казача, че има подадени над 30 сигнала от хора, които смятат, че са видели Сашко. Те са проверени, но за съжаление това не е детето.

Нека хората, които искат да съобщят някаква информация, да се обадят на телефон 112, посъветваха от полицията.

На разпространеното вчера видео категорично не е Александър. Това мнение изрази Марио Антонов, който е приятел на семейството на изчезналото момче, цитиран от БНТ.

По думите му бащата на Александър е прекалено уморен и се е подвел в твърденията си, че неговият син е на видеото.

"Бащата се е подвел, според мен и според хора, които познаваме Александър. Определено на клипа не е Александър. Той не е с очила, на клипа детето е с очила. Александър е със сиво яке, на клипа детето не е със сиво яке", коментира Антонов.

"Искрено се надяваме на щастлив край", каза Марио Антонов.

„Сашко може да е навсякъде, той е свръхактивен. Възможно е да мине дори повече от 20 километра. Той е много здраво физическо дете. Той е много активен. Само може да гадаем‘, каза той. „Той е бягал и друг път, но за радост е намиран. Вече 72 часа няма и следа от него. Призоваваме още и още доброволци да се включат в търсенето на детенцето и се надявам до края на деня да имаме успех“, каза той. 

„Гадаем, повтаряме, потретваме местата. Търсенето продължава“, каза той. 

Краси Димитров, директор в столична община, посочи пред Нова телевизия, че по нареждане на г-жа Фандъкова има четири екипи с дронове и термокамери.

"Обикаляме денонощно, но не откриваме никаква следа. В момента има мъгла и няма как да работим с дрона“, каза той. Заедно с екипите на полицията и алпийската спасителна служба се разделяме и работим из планината. Търсим в шахти, канализационни отвори и места, които са труднодостъпни. Включваме се и по всички сигнали, давани на полицията“, каза още той.

„Обработихме 10-на сигнала. Имаше едно раздвижване по места, където е видяно детето. Сформиран е щаб с кмета на Перник и директорът на полицията, за да видим дали да започнем да търсим по водоеми“, каза още той.

„Възможно е детето да се е отдалечило. Моята версия е, че той е в населено място, на което има вода и храна. Добре е да се проверяват вилните зони около Перник и София, а специалистите да се съсредоточим в планинската част“, каза той. 

Момчето изчезна в района на Профилакториума в града в петък следобяд. Той е с тежка форма на аутизъм. В акцията се включиха освен полиция и жандармерия, така и стотици доброволци. В събота и неделя районите около града бяха преглеждани с термокамери, следови кучета, както и с хеликоптер.

От близки на Александър стана ясно, че детето не се губи за първи път, но е било намирано за минути. Сега обаче три денонощия няма и следа от малкото момче.

Една врата стои отворена в Перник. Бабата на Сашко го чака да се върне

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай