Пореден горещ ден, синоптиците показаха къде ще е най-топло

Максималните температури ще са от 32°-34° в СЗ България до 41° на места в Южна

Пореден горещ ден, синоптиците показаха къде ще е най-топло | StandartNews.com

Времето днес ще бъде предимно слънчево и горещо. Над източните, а след обяд и над планинските райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е слаб, в Дунавската равнина - умерен. Максималните температури ще са от 32°-34° в Северозападна България до 41° на места в Южна, в София около 34°.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста, на места в масивите от Западна и Централна България, купесто-дъждовна облачност и ще превали краткотрайно. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части - западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 29°, на 2000 метра - около 21°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд над северното крайбрежие ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали. Ще духа до умерен вятър от северозапад. Максималните температури ще бъдат 30°-34°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През почивните дни ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но само на отделни места по Старопланинското било и в Рило-Родопската област в събота ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Вятърът ще бъде от източната четвърт, слаб, в източните райони - до умерен. Температурите и в Южна България ще се понижат, вече ще са под 40°, но в низините над 35°. Нощните температури в повечето места ще остават над 20°. През първата половина от следващата седмица ще бъде слънчево. Временни увеличения на облачността ще има към сряда-четвъртък, но вероятността за валежи остава много малка. Температурите отново ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 35° и 40°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай