Политолог разкри картите на Радев. Ето защо Нинова е в паника

Цветнка Андреева каза ще има ли смяна на министри

Политолог разкри картите на Радев. Ето защо Нинова е в паника | StandartNews.com

Политолог разкри картите на президента Румен Радев. "Едно е сигурно – ще влезем в период, в който Румен Радев вече прави политически планове. Безспорно това е лидерът вляво”, заяви в интервю за БНР Цветанка Андреева.

Радев може да оспори и лидерството на Костадинов и, разбира се, на Нинова. Виждайки в него такъв потенциал, се чертаят всякакви сценарии. Румен Радев има правото на своята партийна кариера, каза политологът.

"Това правителство доведе до изход от политическата криза, която спираловидно ни въвличаше в патова ситуация. Успехът на годината е съставянето на правителството Първо като външнополитическа ориентация на държавата и от друга страна – връщане към конституционната рамка на функциониране на държавата”, коментира Цветанка Андреева. И заяви: „Стабилизация е думата на годината."

"Публичното израстване на Делян Пеевски" като лидер на процесите в управлението и геополитиката политологът отдава на войната в Украйна, която по думите ѝ катализира политическите процеси.

Според Андреева Пеевски начело ДПС ще даде "качествено нова ситуация". "ДПС отдавна иска да излезе от етническата рамка”, каза Андреева.

Цялата политика на ДПС вече е на показ и това я прави приемлива, посочи тя.

Борисов не може да бъде изместен от ДПС. Борисов е доказан лидер, но в момента не е толкова на първа линия, каза Цветанка Андреева.

Относно предстоящата ротация тя прогнозира, че с оглед на знаците на ГЕРБ, ще се иска смяна на министри и ще видим такава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай