Понеделник,

Политик каза как бихме шута на Газпром

От: Редактор -
9895
Политик каза как бихме шута на Газпром
A
A
A

"Беше ясно, че в момента, в който България успее да се измъкне от хватката на Газпром, ще има много възможности да договаря газ от различни източници на сравнително добри цени.

Въпросът беше в първите няколко месеца и дни как да станат нещата. След ефекта виждаме, че има достатъчно възможности и се надяваме цените да не са толкова високи. Диверсификацията ще ни даде възможност да постигнем един микс на по-изгодни цени за България" - каза по БНТ Андрей Гюров от Продължаваме промяната. 

"От юни се стараем да получаваме азерски газ - той ще стигне за една трета от нуждите на страната, за останалите две трети ще ни трябват още около един кораб на месец да разтоварваме и ще имаме газ за България. 

България беше един от инициаторите в Източна Европа да се създаде група и предвидимостта във времето ще ни помогне да постигнем най-ниски цени. Това е диверсификацията която все не се случваше, ето че за няколко дни правителството успя да я постигне. До сега получавахме 95% от газа от Газпром. Всяка стъпка на разнообразяване на източниците е от полза. Ще постигнем стабилност, предвидимост и вероятно по-ниски цени..." - допълни той.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички