Неделя,

Подаряват 16 000 дръвчета. Днес - ето къде

От: Стандарт -
1833
Подаряват 16 000 дръвчета. Днес - ето къде
A
A
A

Гората.бг, ще подари 16 000 плодни, медоносни и горски дръвчета на хората от Пловдив и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ.

 Ще подаряваме плодни - сливи (жълта афъзка), дюли, ябълки (подложка), махалебка (дива череша), зарзала (кайсия), питомен кестен, както и червен дъб, дъб цер, явори, люляци, златен дъжд, акация и др.,

 От 10:00 ч., в неделя, Ви чакаме в Район Тракия, парк "Елит", бул."Освобождение" 43, ДО "Лидл"-Тракия, тук: https://goo.gl/maps/J54EMErNfjjLJyqM7

 Така заедно ще се доближим до целта ни от 3 милиона дървета в България (вече сме засадили 2.25 милиона) и ще направим Пловдив и областта по-зелени, красиви и чисти.

 Ще помогнем и на пчелите с медоносни дървета, на хората и животните с плодни. На Земята с всяко дърво!

 Повечето фиданки (млади дръвчета) са 40-130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра. Сливите (жълта афъзка), дюлите, зарзалите са директно плододаващи, ябълките и черешите НЕ са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират.

 Ще получите инструкции за съхранение, засаждане и грижа. Ще бъде качена и тук в събитието.

 Да, ще може да получите по колкото искате дръвчета - 10, 20 или колкото можете да засадите .

 Моля, носете си използвани, но здрави найлонови пликове/малки чували, допълнително ще помогнете на природата и ще запазите дръвчетата.

 С участието в кампанията Вие сте се съгласили, че:

1. Ще извършите засаждането на фиданките законно и на подходящи за дървесния вид места, съобразявайки се с разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие, Закона за защитените територии, Закона за горите и всяко приложимо законодателство, в това число и общински наредби за градска среда.

2. Ще положите максималната грижа, с цел оцеляването на колкото се може повече дръвчета.

3. По никакъв начин няма да продавате предоставените дръвчета.

4. При възможност ще споделите снимки от засаждането/развитието на дръвечета директно в нашата група: Гората.бг - група.6. В случай, че приемате дръвчета за други хора–се задължавате да ги информирате за волята на дарителя и ще носите отговорност за техните действия или бездействия като за свои.

7. Ще ни информирате своевременно за всичко важно, което би могло да доведе до нарушаване на закона, добрите практики или ще нанесе вреда на биоразнообразието, природата или хората.

8. Ваши снимки и снимки/видеа с Вас от събитието по раздаване и последващо засаждане, могат да бъдат споделяни в социалните мрежи.

 Бъдете здрави, щастливи, правете колкото можете повече добро и засаждайте повече дървета!


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com