Почти лятно време, но какво очакват синоптиците за идните дни

Минималните температури днес ще бъдат между 5° и 13°, а максималните - между 25° и 30°

Почти лятно време, но какво очакват синоптиците за идните дни | StandartNews.com

Ще бъде слънчево, следобед над планинските райони - с купеста облачност. В следобедните часове в Източна България и на морския бряг ще духа слаб южен вятър. Минималните температури днес ще бъдат между 5° и 13°, а максималните - между 25° и 30°, по Черноморието – от 19° до 23°.

В планините ще бъде слънчево, следобед - с купеста облачност, но валеж е малко вероятен. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 11°.

В петък дневните температури ще се повишат с още градус-два. Времето ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност, по-значителна над планините. През почивните дни се повишава вероятността за валежи, на места интензивни, с гръмотевични бури и градушки, в събота в следобедните часове на повече места в Западна и Централна България, а в неделя - в Централна и Източна България, както и в планините. Минималните температури ще са високи - предимно между 12° и 17°. В събота все още и дневните ще са високи, в неделя максималните в по-голямата част от страната ще се понижат с 3-4 градуса в сравнение с предишните дни.

В понеделник вятърът ще отслабне, а до вечерта в много райони и ще стихне. След обяд отново на места в Централна и Източна България ще превали и прегърми, като по-интензивни ще са явленията в Родопската област.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай