Почина видеооператорът на БГНЕС Светломир Генев

Почина видеооператорът на БГНЕС Светломир Генев | StandartNews.com

Видеооператорът на Агенция БГНЕС Светломир Генев почина. Това съобщиха от медията тази вечер. Припомняме, че мъжът бе в Ловешката болница след тежката катастрофа, станала с екипа на БГНЕС вчера. 

Светльо е бил поставен на апаратно дишане днес, но не успял да се пребори за живота си. 

Лекарите се борят за живота на шофьора Любомир Янев, който остава в тежко състояние. 

Издирват тираджия заради трагедията

Шофьор на ТИР се издирва от полицията като евентуален свидетел и участник в жестоката катастрофа с журналисти край ловешкото село Абланица, научи "Стандарт". Очевидци на трагедията са споделили пред разследващите, че служебното "Пежо Партнер", с което е пътувал екипът на агенция БГНЕС, е предприело изпреварване на ТИР, пред който се е движил още един тежкотоварен камион. Тировете обаче са карали плътно един зад друг и шофьорът на репортерския автомобил не е имал възможност да се прибере бързо в своята лента. Това е довело да фаталния челен сблъсък с другата кола, която е от същия модел. След сблъсъка обаче тираджиите продължили по пътя си и не са оказали помощ и съдействие на пострадалите в инцидента. Притекли са се хора от други автомобили, които са се движили зад тях. Сега от полицията разпитват свидетели, за да установят водачите на тировете, които да бъдат призовани за разпит.

При катастрофата загина 32-годишният фотограф Петко Налбантов. Днес много хора даряваха кръв за тежко пострадалите Светломир Генев и Любомир Янев, но по-късно операторът е починал заради критичното си състояние. 

Днес екип на Военномедицинска академия от София отпътува към Ловеч, за да прегледа пострадалите и да прецени дали могат да бъдат транспортирани към столицата. Медиците изтъкнаха, че двамата имат сериозни гръдни наранявания и счупени крака. Третият ранен от другата кола - 33-годишен мъж от Трявна, е в относително стабилно състояние. Той е с перфорация на черво, има счупен таз и счупен крак.

Д-р Донка Минкова от болница "Параскев Стоянов" в Ловеч обясни, че в деня на инцидента е било невъзможно да се извърши операция на черепно-мозъчната травма на оператора Генев. Този вариант бил отхвърлен след консултация с неврохирург. По-късно са проведени разговори с шефа на клиниката по анестезиология и реанимация в Плевен проф. Радко Радев и било взето решение пострадалите да бъдат транспортирани там. Това обаче се оказа невъзможно поради нестабилното им състояние днес.

Сблъсъкът между два минивана "Пежо Партнер", един от които е на агенцията, стана сутринта в 8,40 ч във вторник. Екипът бързал към Велико Търново за честванията на Деня на независимостта. Очевидци на трагедията разказаха, че линейките на спешната помощ дошли 4-5 мин след обаждането.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай