Почина жената на легендарен наш композитор

Тя не можа да преживее загубата на мъжа си

Почина жената на легендарен наш композитор | StandartNews.com

Пет години след смъртта на легендарния композитор Тончо Русев си е отишла и неговата обичана съпруга Елена. Тя починала след кратко боледуване, а в последните си мигове била обградена от близките си хора. Погребали я до него, за да продължат да бъдат заедно и отвъд.

Елена не можа да преодолее кончината на любимия си мъж. Двамата с автора на всички големи шлагери в българската естрада бяха заедно 60 години и отпразнуваха диамантена сватба малко преди той да отлети от този свят. Елена не бе музикант по професия, но винаги е била почитател №1 на Русев. Предпочиташе да стои в сянката му и медийните ѝ изяви приживе бяха рядкост. В единственото си интервю след загубата му вдовицата му сподели, че не спирала да го чака да се върне и на всяко позвъняване на вратата потрепвала, че може би е той, пише вестник Ретро.

На Елена Русев посвети и последната си песен, която написа малко преди да почине през пролетта на 2018 г. Озаглави я „Безумна любов“ и я повери на дует „Ритон“, за да я изпълнят. По време на дълголетния им брак двамата преживяват и редица трудни моменти, но остават сплотени, докато смъртта ги раздели. Композиторът и съпругата му имат една дъщеря Албена и внучка Елена, кръстена на вече покойната си баба. Миналата година тя роди момиченце, на което даде името Антония в чест на своя знаменит дядо.

Приживе маестрото имаше огромното желание да доживее да стане прадядо, но не можа да гушне правнучката си, нито да види внучката си като булка. Елена се омъжи за своя избраник Петър Младенов на скромна сватба. На размяната на обетите им присъства и вдовицата на Русев, която след раждането на правнучката сподели, че е добила нов смисъл за живот, но не можа да ѝ се радва дълго.

Тончо Русев остава един от големите български композитори с 40-годишна кариера и създадени над 1000 песни. 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай