Почина учителката простреляна от бившия си приятел

51-годишната учителка и театрална ръководителка беше простреляна в корема на 30 декември

Почина учителката простреляна от бившия си приятел | StandartNews.com

Простреляната от бившия си приятел учителка от град Лясковец Даниела Райкова почина, след като два дни лекари напразно се опитваха да я върнат към живота, съобщава "Монитор".

Във Фейсбук актьорите от Театралния състав „Мелпомена”, чийто режисьор приживе бе простреляната публикуваха некролог, в който си вземат последно сбогом със своята любима ръководителка. „С дълбока скръб и с най-голяма мъка днес си казваме сбогом с нашия мил, добродушен, лъчезарен ръководител. Думите са малко и е непосилно да опишем колко скърбим и колко ни боли. Не можем и отказваме да поврваме, че Вас Ви няма. Вие ни дадохте много, Вие ни научихте на много. Бяхме Ваши деца, а Вие ни приехте и приютихте под крилото си. Дадохте ни възможност да изявяваме творческите си страсти и натури. Липсвате ни! Сбогом”, се казва в текста на некролога.

51-годишната учителка и театрална ръководителка беше простреляна в корема на 30 декември около 20,00 ч. от бившия си приятел Димитър Грамудов пред дома му на ул. Капитан Петко войвода, в центъра на Лясковец. Според разкази на съседите Димитър и Даниела, наскоро се разделили, но мъжът много тежко приемал раздялата и търсел начини отново да си върне любимата. На 30-ти, жената отишла до дома на бившия си приятел да върне кучето му. Какво точно се е случило на улицата пред дома, никой не знае. Най-вероятно обаче, между двамата е избухнал скандал. В пристъп на силен гняв Димитър грабнал от дома незаконно притежаваната пушка самоделка и прострелял с нея бившата си изгора. След това влязъл в гаража, откъдето взел още един патрон, с който се гръмнал в гърдите. Вторият изстрел за нещастие се оказал смъртоносно точен и Димитър издъхнал на място. Съседи открили телата на двамата на улицата и подали сигнал на тел. 112. Когато на местопрестъплението пристигнали екипите на спешна помощ и полицията, убиецът вече бил мъртъв. Жертвата му обаче все още дишала и давала признаци на живот. Простреляната е откарана и настанена за лечение в МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов” във Велико Търново, в критично състояние и с опасност за живота.

Изстрелът от самоделката увредил вътрешните и органи и засегнал панкреаса, далака и единия бъбрек. До транспортирането и в лечебното заведение простреляната загубила много кръв. За съжаление тя така и не успя да се пребори за живота си.

След инцидента от прокуратурата съобщиха, че по случая е образувано досъдебно производство за „опит за убийство”. След смъртта на простреляната обаче, то ще бъде най-вероятно преобразувано в „убийство”. За съжаление по това производство никой няма да бъде привлечен като обвиняем и да получи полагащото му се наказание, тъй като извършителя също е мъртъв.

След случилото се познатите на убиеца и жертвата бяха в шок от случилото се. Те така и не можеха да повярват, че Димитър, който толкова силно обичал своята Даниела е намерил сили да вдигне срещу нея оръжие и да я застреля. „Двамата толкова силно се обичаха. Даниела дори беше включила Димитър в спектаклите си в читалищния театър, където той се изявяваше на сцената като актьор самодеец. Жалко и за двамата, можеха да се разделят като нормални хора, а не сега да има две почернени семейства”, споделя колежка на жертвата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай