По-евтино парно наесен

Надвзетите суми ще бъдат възстановени по справедлив начин, обеща Иван Иванов

По-евтино парно наесен | StandartNews.com
  • Надвзетите суми ще бъдат възстановени по справедлив начин, обеща Иван Иванов

По-евтино парно наесен обеща председателят на КЕВР Иван Иванов. Той направи специално изявление, за да отрече появилите се информации за скок в цената на топлинната енергия от 1.07.2020. Иванов категорично заяви, че надвзетите суми ще бъдат възстановени по справедлив начин
 
"В края на март топлофикационните дружества в страната представиха в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) заявленията си за цени на топлинната енергия за новия отоплителен сезон. Топлофикационните дружества искат значително увеличение на цената на парното и топлинната енергия", обяви шефът на регулатора. Но веднага заяви: "По този повод се обръщам към всички потребители – посрещнете спокойно Великденските празници, не се притеснявайте. Искам да заявя, че всякакви искания за увеличение на цената на топлинната енергия са изцяло неоснователни“.

"Ще коригираме като отрстраним неправомерно поисканите разходи. Цената на парното през новия сезон ще бъде по-ниска от тези през изминалия. Регулаторът ще отчете намалението на цените на природния газ и в предния сезон от август 2019 г. до март 2020 г. Надвзетите суми ще бъдат възстановени по справедлив начин, ще защитим интересите на потребителите", увери той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай