Неделя,

По-дълга междусрочна ваканция - колко ще почиват учениците

От: Редакция -
14034
По-дълга междусрочна ваканция - колко ще почиват учениците
A
A
A

В Министерството на образованието са внесени две предложеия за удължаване на междустрпчната ваканция от директори на училища.

Директорът на 119-то училище Диян Стаматов предлага ваканцията да е между 28-ми януари и 2 февруари, а директорът на 51-во училище Асен Александров - от 31-ви януари до 4-ти февруари., съобщи БНР. В календара за тази учебна година е записано, че учениците ще имат един неучебен ден - на 1 февруари. Удължаването би дало възможност за прекъсване на поредната Covid-вълна, мотивират се директорите:

"Ситуацията е много необичайна. Ние сме в пика на петата вълна с най-много заболели. За пръв път и учениците боледуват доста сериозно. Ето, например в 51-во училище 13 паралелки от 43 в момента са карантинирани. Подобна е ситуацията в много други училища. Има болни учители, а освен това се натрупа и някаква солидна умора, психическо напрежение сред ученици и учители и в този смисъл една отчетлива междусрочна ваканция би била добре за прекъсване вълната на пандемията нагоре" - обясни директорът на столичното 51-во училище Асен Александров.

По думите му удължаването на ваканцията няма да се отрази на учебния процес, тъй като заради епидемичната обстановка не се провеждат екскурзии и други изяви, които също са залегнали в програмата за тази година.

Очаква се решението да бъде взето на Отраслов съвет идната седмица.

 

Вижте всички актуални Новини


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички