Петък,

По-чисти влакове - първа задача на новите шефове на БДЖ

От: Стандарт -
145
По-чисти влакове - първа задача на новите шефове на БДЖ
A
A
A

"БДЖ е в нестабилно състояние. Общите загуби на дружеството са от порядъка на 400 и няколко милиона", каза новият председател на УС на БДЖ Симеон Евтимов пред bTV. 

"Ние не искаме да създаваме очаквания за бързо повишаване на скоростите на влаковете, но сме се съсредоточили именно в нещата, които зависят от нас като компания, която предлага транспортна услуга. Това са нещата, които могат да се подобрят с мобилизация на нашите собствени ресурси", коментира Евтимов. 

Той определи рязкото подобряване на чистотата във влаковете като първа и приоритетна задача.  "Българските железници през последните години загубиха профила си на национален превозвач. Трябва да създадем стандарт, който железницата да може да поддържа с различни параметри на услугата", категоричен е той.  Според него в момента условията за подобрение са добри, тъй като има европейска политика за зелена мобилност, а и самата железница е готова за преструктуриране.  "Не можем да се сравняваме с японските и германските железници. Стремежът ще е да модернизираме технологията на определяне на график", каза Евтимов.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички