Сряда,

Пълен смях! Руски зет изкара, че Пеевски обрал сам себе си

От: стандарт -
5088
Пълен смях! Руски зет изкара, че Пеевски обрал сам себе си
A
A
A

Много е трудно да заработваш надницата си на широкия фронт на пропагандата. Ако не вярвате, питайте руския зет и основен стожер на кремълската пропаганда Атанас Чобанов. Последният публикува преди ден невероятно шизофренен текст в сайта си „Bird“ срещу основния враг на задкулисието и олигархията у нас – депутатът от ДПС Делян Пеевски. А материалът - първоначално почти дословно - веднага беше препечатан от друга видна брънка на машината за пропаганда, контролирана от Прокопиевия кръг "Капитал" - "Медиапул", пише в анализ БЛИЦ..

Историята накратко, описана от Чобанов звучи така: България е участвала на изложението в Дубай „ЕКСПО 2020“. Направила го по начин, по който го правят редовно институциите – зле.

Кофти изглеждащ щанд с няколко реплики на панагюрското златно съкровище и доста постен щанд с БГ продукти, които хората могат да купуват, за да се запознаят с българската съкровищница от вкусове, аромати и тъкани.

Тоест – мускалчета с розови масла, вълнени терлици и кисело мляко. Скука и клише, която не за пръв път се случва, когато чиновници вземат едни пари от държавата, за да я рекламират по света.

Още от началото на изложението обаче Чобанов отчаяно се опитва да пришие към бюрократичната немощ не друг, а именно Пеевски.

Защо, вече е ясно и на децата. Кремълското оръжие, което преживява на заплата към родната олигархия има дългогодишна задача да пришива Пеевски към всички възможни драми и нещастия, случващи се на страната. Без факти. Без доказателства. Само и само името му да се въргаля в калта на световната мрежа.

И така се стига до комичния текст от преди ден, в който се обяснява как месеци след като изложението е приключило, фирмите, които са продавали свои продукти в Дубай все още си чакат парите.

Някъде около 100 000 евро, които обаче според bird.bg били изчезнали, а според друг присъдружен сайт на машината за пропаганда у нас - „Медиапул“, мистериозно се лутат между две сметки – в България и Дубай и никой не успява да ги улови по време на това им циркулиране.

По стар кагебейски обичай в текста са намесени десетки имена, длъжности, цифри, сметки и други данни, които имат за цел по-скоро да объркат читателя, отколкото да хвърлят светлина върху проблема.

А той е сериозен. Вместо да акцентират върху него обаче, и bird.bg и "Медиапул" се пускат по повърхността, само и само да пришият и този проблем на Пеевски. Така се стига до откровено комична ситуация.

Защото в предишни текстове Bird са описвали надълго и нашироко как видиш ли Пеевски стоял зад организацията на българския щанд в Дубай през абсолютно недоказани връзки с ДЗЗД-то организатор и още по-имагинерни връзки с една от фирмите-изложителки „Лакрима“.

И сега идва големия смях – според новия текст на Чобанов излиза, че Пеевски някак си сам е обрал себе си. Защото като организатор не се е разплатил със себе си в качеството си на изложител.

И затова дори има подаден сигнал до прокуратурата от изложителите, които си искат парите за продадените шарени кърпи, млека и розови масла. Някъде сред цялата мешавица е описана и ролята на търговското аташе в Дубай, което пък уж също било близко до Пеевски, но активно участва в мистериозното лутане на парите из сметките в Дубай...

С две думи поредния пропаганден текст, който обаче този път достига нива на истинска лоботомия, докарваща когнитивни проблеми на всички, причинили си мъката да го изчетат. Защото някак – подобно на зайчето на фокусник - от всички ръкави на пропагандното творение на Чобанов изскача името на Пеевски.

Ту като жертва, ту като насилник, ту като шаран, изигран от обикновен бюрократ... И всичко това върви гарнирано с фразата “Фирма, свързвана с...“. Това е една от любимите опорни точки на олигархичния кръг „Капитал“. Спазвайки златното правило на кремълската пропаганда, първо се създава мита, а след това той се ползва като доказателство срещу врага.

В случая врагът е ясен – депутатът от опозиционната ДПС Делян Пеевски. Враг № 1 на „Капитал“ и неговия създател – медийният монополист Иво Прокопиев.

Причината – Пеевски и колегите му от ДПС твърде много и твърде често вадят наяве аферите на прокремълското звено за мръсни поръчки у нас, контролирано от Прокопиев.

А това осветляване на „Капитал“ пречи на прикритието им на прозападна организация, проповядваща демократичните ценности.

Но това всички го знаем. Знаем и технологията по очерняне – активира се един от десетките бутони за разпръскване на опорки и той започва да бълва фейкове. Или полу-фейкове.

Важното е да бъде ударен Пеевски и така да бъдат скрити аферите на самия Прокопиев и пешките му у нас. Като днес на фронта срещу депутата бе активиран руския зет Атанас Чобанов, който услужливо влиза в ролята на пропагандна Шехерезада, за да роди поредната скалъпена измислица. 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com