Пиян шофьор постави рекорд в София, колко промила удари

33-годишният мъж е дал положителна проба и за канабис

Пиян шофьор постави рекорд в София, колко промила удари | StandartNews.com

Абсолютен рекорд за София - властите арестуваха пиян шофьор с 5,11 промила алкохол в кръвта, съобщи bTV.

Това се е случило в района на бул. "България" и столичното Околовръстно. 33-годишният мъж е дал положителна проба и за канабис. Той е арестуван.

Автомобилът е бил спрян, защото е изглеждал съмнителен, съобщи за телевизията инспектор Виден Димитров от Пътна полиция.

"От няколко дни тече специализирана полицейска операция на територията на столицата. Във връзка с нея има засилена проверка на автомобили. Автомобилът беше спрян за проверка, защото беше видимо съмнителен. При извършените проби за алкохол и наркотични вещества и двете се оказаха положителни. Водачът е с наличие на алкохол в издишания от него въздух 5,11 промила. Наркотичните вещества, които се оказаха положителни, са канабис, след извършената проба за наркотични вещества и техните аналози", съобщи инспектор Димитров.

Шофьорът до последно е отричал да е имало употреба както на наркотични вещества, така и на алкохол от негова страна, допълни инспекторът.

Регистрационните номера на автомобила са свалени.

След изготвяне на нужните документи, лицето ще бъде откарано от полицията в медицинско заведение, където има право да даде кръвен тест за наличие на алкохол и наркотични вещества, каза още инспектор Димитров. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай