"Пирогов" се вдигна. Протести!

Лекарите недоволни от смяната на проф. Поромански

"Пирогов" се вдигна. Протести! | StandartNews.com

"Пирогов" се вдигна на протест. Лекари от спешната болница излязоха на 10-минутен протест след освобождаването на директора проф. Иван Поромански като настояват да им бъде обяснено защо е сменено ръководството на лечебното заведение.

Според протестиращите болницата няма стабилно ръководство вече дълго време. Те поискаха да бъдат “оставени да работят на спокойствие” и заявиха, че обвиненията към Поромански са несъстоятелни.

Работещите в спешната болница не одобряват начина, по който става смяната на ръководството, защото никой не е обяснил по какви причини се случва. Те се оплакаха, че здравният министър Асена Сербезова досега не е дошла нито веднъж да чуе проблемите им. Заради "странни кадрови решения и забавени плащания" протестиращите са изпратили писмо до премиера.

Миналата седмица директорът на най-голямата спешна болница у нас беше уволнен със заповед на професор Сербезова след извършени проверки. Липса на правила за погасяване на задълженията, саботиране на вписването на Съвета на директорите и пропуснати ползи от изнесена апаратура са установили проверките на здравното министерство.

Новият временно изпълняващ длъжността директор на "Пирогов" е д-р Валентин Димитров, който досега беше независим член на борда на болницата, назначен от проф. Костадин Ангелов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай