Сряда,

"Пирогов" се вдигна. Протести!

От: СТАНДАРТ -
1368
"Пирогов" се вдигна. Протести!
A
A
A

"Пирогов" се вдигна на протест. Лекари от спешната болница излязоха на 10-минутен протест след освобождаването на директора проф. Иван Поромански като настояват да им бъде обяснено защо е сменено ръководството на лечебното заведение.

Според протестиращите болницата няма стабилно ръководство вече дълго време. Те поискаха да бъдат “оставени да работят на спокойствие” и заявиха, че обвиненията към Поромански са несъстоятелни.

Работещите в спешната болница не одобряват начина, по който става смяната на ръководството, защото никой не е обяснил по какви причини се случва. Те се оплакаха, че здравният министър Асена Сербезова досега не е дошла нито веднъж да чуе проблемите им. Заради "странни кадрови решения и забавени плащания" протестиращите са изпратили писмо до премиера.

Миналата седмица директорът на най-голямата спешна болница у нас беше уволнен със заповед на професор Сербезова след извършени проверки. Липса на правила за погасяване на задълженията, саботиране на вписването на Съвета на директорите и пропуснати ползи от изнесена апаратура са установили проверките на здравното министерство.

Новият временно изпълняващ длъжността директор на "Пирогов" е д-р Валентин Димитров, който досега беше независим член на борда на болницата, назначен от проф. Костадин Ангелов.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички