Вторник,

Пилот на изтребител учи децата на родолюбие

От: СТАНДАРТ -
Пилот на изтребител учи децата на родолюбие
A
A
A

В приятен разговор за литература, история и родолюбие се превърна днешната среща на пилота на изтребител Николай  Дренчев  с децата от 4 „г“ клас на 125-то училище в Младост 1. Той гостува в школото по покана на телевизионно предаване, което засне репортаж за българския дух, уважението към образованието и учителя.

Децата имаха различни интереси – литература, спорт, математика, но Николай Дренчев  запали в тях патриотичното огънче на горди българи като ги прекара през вековете, напомни им колко стара е страната ни, как България никога не е сменяла името си и че няма пленено знаме, поговори им за геройствата на хан Омуртаг и цар Симеон, за законите на хан Крум и раждането на Търновската конституция, за независимостта на България. Децата с удоволствие се включваха да отговарят на най-разнообразни въпроси и слушаха с интерес разказите са славното ни минало.

„„Аз съм българче“ пък е стихотворението, което ни обединява, което казва всичко за нас, българите. Разберете, в целия свят има хора, които са някакви, които имат най-различни претенции и се мислят за нещо повече от нас, но ние сме синове и дъщери на „юнашко племе“ и нас „силна майка е родила“. Гордейте се с това и го казвайте, и го предайте на децата си това стихотворение“, - има каза Николай Дренчев, който е баща на 6 деца.

На финала на тяхната едночасова среща, той им подари учебник по Родинознание, с автор Костадин Костадинов, доктор по история, и ги посъветва никога да не губят гордостта си от това, че са българи.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички