Перник и Бобов дол на протест с кукери

шестваха по жълтите павета заради водната криза и горенето на боклук

Перник и Бобов дол на протест с кукери | StandartNews.com

фото: Канал 3

Хората от Перник и от Бобов дол сляха протестите си под прозорците на властта. Хората от Перник шестваха по жълтите павета заради водната криза. Исканията им са  свързани с предприемането на неотложни мерки и трайно решаване на проблема с водата и търсенето на отговорност и правосъдие за всички виновни лица.

Шествието тръгна от площад "Александър Първи" към площад "Независимост". Облечени в жълти жилетки, протестиращите продължиха към сградата на Министерския съвет. В мирното шествие участваха и кукери. Заради водната криза в града беше отменен традиционният фестивал, който трябваше да се започне на 24 януари и да завърши утре - на 26 януари. Водният режим в Перник започна на 18 ноември миналата година. В комисията по инженерна инфраструктура на Столичния общински съвет в понеделник кметът на Перник Станислав Владимиров съобщи, че градът му има вода за 10 дни и информира, че загубите на вода в града са 75%.

Бобовдолци пък се бунтуваха срещу изгарянето на отпадъци в местния ТЕЦ. Дейността вече е прекратена, но хората са силно притеснени за здравето си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай