Павел Александров ще съди МЗ

Павел Александров ще съди МЗ | StandartNews.com

София. Бившият директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров обяви, че ще заведе дело срещу Министерството на здравеопазването заради уволнението му от поста в понеделник.

Той поясни, че заплатата му като директор на фонда е била по-ниска от тази на хората на екипа, с които е работил, съобщава БНР.

"Те са добър екип, дано новият директор да ги запази", каза Александров. Последното заседание на фонда е било на 10 септември, тъй като мандатът на обществения съвет е изтекъл преди месец, а членовете му трябва да бъдат одобрени от Министерски съвет.

"В момента над 70 молби на болни деца чакат за одобрение. Само през миналата година от 837 молби са одобрени 715", каза Калин Каменов, бивш председател на Държавната агенцията за закрила на детето и на Обществения съвет на фонда. По думите му, експертни решения са вземани в рамките на 24 часа. За сравнение, по време на предишния директор на фонда Николай Добрев, заемал поста шест години, са одобрени между 9 и 105 молби на болни деца годишно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай